Играчите на Барса с тежки обвинения към ръководството, намаляват заплатите си със 70%

Всички футболисти на Барселона, начело с Лионел Меси, използваха профилите си в социалните мрежи за важно изявление, в което вложиха и остри критики към част от ръководството.

"Много се изписа и се каза за първия отбор на ФК Барселона относно заплатите на футболистите по време на това Извънредно положение", започва съобщението.

"Преди всичко искаме да разясним, че нашето желание винаги е било да се приложи намаляване на заплатите, които получаваме, защото разбираме отлично, че става въпрос за извънредна ситуация и сме първите, които ВИНАГИ са помагали на клуба, когато сме били молени. Също така много пъти сме го правили самоинициативно в моменти, в които вярваме, че е необходимо и важно".

"Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и да ни поставят под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим", продължиха те.

"Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на Извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100 процента от заплатите си през това време".

"Не говорихме досега, защото важното за нас беше да намерим решения, които да помогнат на клуба, както и на тези, които са най-ощетени в тази ситуация. Не искаме да завършим без да изпратим сърдечен поздрав и много сила на всички "кулес", които преминават през тези тежки моменти, както и на тези, които чакат търпеливо края на кризата в своите домове. Много скоро ще излезем от това и ще го направим всички заедно. Да живее Барса, да живее Каталуня", написаха играчите на "блаугранас", завършиа играчите.

Още от Спорт и бизнес

Виж всички