Капитанът на Барселона даде яснота за намалените заплати на играчите

Капитанът на Барселона даде яснота за намалените заплати на играчите

Капитанът на Барселона Анте Томич публично изрази мнението си за редуцирането на заплати от страна на ръководството на отбора му. Според него не е героично за някой, който прави толкова много пари, да се откаже от част от тях. Заплатите на играчите на Барса бяха намалени със 70% заради пандемията от коронавирус.

"Трудната ситуация с коронавируса ни прави част от един много по-голям отбор от Барселона и като някой, който има щастието да прави толкова пари, не е героичен акт да се откаже от част от тях в сравнение с това, през което преминават по-бедните хора", написа Томич в "Туитър".

Томич обясни какво точно се е случило след срещата им с ръководителите на тима, като отбеляза, че в интернет циркулира неточна информация.

"Бих искал да изясня няколко неща, тъй като виждам, че в медиите циркулира неточна информация. Заедно с другия капитан на тима Пиер Ориола разговаряхме с представители на клуба преди няколко дни. И двамата приехме предложението на клуба да намали заплатите ни на тази първа среща. След това споделихме предложнието с нашите съотборници и им казахме да споделят своите индивидуални решения на баскетболния директор", добави 33-годишният център.

Томич добави, че първоначалната информация, свързана с недоволство на Пау Рибас, не е вярна - "От това, което знам, много други играчи са приели предложението на клуба, като информацията, че Пау Рибас е отхвърлил предложението, е некоректна".
Играчи на Барселона бесни заради изтичане на информация
Играчи на Барселона бесни заради изтичане на информация
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички