Радко Тумбев: Сезонът в Суперлигата трябва да завърши на сегашното ниво

Радко Тумбев: Сезонът в Суперлигата трябва да завърши на сегашното ниво

Потърсихме мненията на клубовете в Суперлигата относно решението, която трябва да се земе за край на настоящия сезон в шампионата. Както писахме вече, с оглед на настоящата ситуация, бяха обявени три варианта за приключване на първенствата. 

Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на ВК Пирин (Разлог) Радко Тумбев:

„Позицията на ВК Пирин, с оглед на настоящата ситуация и извънредното положение, е че шампионатът в Суперлигата трябва да приключи на нивото, на което сме стигнали. Да се вземе за окончателно временното класиране, преди принудителното спиране на първенството.  Аргументите ни са, че 90 % от мачовете в редовния сезон са приключили. Обстановката е такава, че никой не знае докога ще продължи настоящата карантина, като краят й засега не се вижда. Смятаме, че това положение вероятно няма да премине до обявената дата 13 април, като бъдещето остава неизвестно.

Относно първият вариант – обявяване на нулев сезон, това не е приемливо и не го подкрепяме. Третият вариант – евентуално доиграване на първенството също не е удачен. Всеки от състезателите си е в къщи, всички спазват карантината. Не може да се тренира пълноценно. Много ще е трудно след прекъсване на месец, или повече от този период, отново да се възобнови нормална подготовка.

При приемане на вариант с приключване на базата на временното класиране, ще завършим на шесто място. Смятам, че това беше нашата цел тази година. Основно играем с млади състезатели, част от тях е в основата на мъжете. Обиграхме ги тази година и ще разчитаме именно на тях за следващите сезони, както и на някои от опитните ни играчи. Така че шестата позиция е добра.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички