Гледай на живо

Контролна среща: Олимпия (Любляна) - ЦСКА 1948 3:0

Колев: Нямаме пари за заплати, но е цинично да се иска компенсация от БФС

Колев: Нямаме пари за заплати, но е цинично да се иска компенсация от БФС

Футболистите на Левски не са получили заплати и няма да вземат такива в близките дни. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев.

21 ПКФ на Левски - Павел Колев, Иван и Андрей

"На този етап няма как да им платим, тъй като не разполагаме със средства – обясни той. – Футболистите са запознати с тази ситуация."

През миналата седмица половината от заплатите са получили служителите на клуба, тъй като техните месечни възнаграждения са ниски. Платени са и част от неотложните разходи. Шефът на Левски добави, че клубът няма никакво намерение да иска компенсации от БФС и държавата за спирането на първенството заради епидемията от коронавирус.

21 ПКФ на Левски - Павел Колев, Иван и Андрей

"Да се искат компенсации в тази ситуация е цинично – категоричен е Колев. – Нямаме абсолютно никакво намерение да го правим. Това са абсолютни глупости.

"Левски не е на позицията на ЦСКА. Не знам защо ни вкарват и нас в тази история. Единствено може да се поиска отлагане на текущите плащания на данъците към НАП. Но това не важи само за Левски, а за бизнеса като цяло."

От "Армията" поискаха помощ от БФС
От "Армията" поискаха помощ от БФС

Колев отрече появилите се информации, че клубът иска да анулира предварителния договор на сръбския вратар Зоран Попович със "сините" през зимата, като контрактът му влиза в сила от лятото.

Левски може да се откаже от сръбския вратар
Левски може да се откаже от сръбския вратар

"Въобще не е обсъждано да бъде прекратен договорът – каза Колев. – Няма как такова нещо да се случи толкова лесно. Най-малкото се дължат компенсации. Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата с клуба и тогава ще все взимат каквито и да било решения.“

Източник:

bgdnes.bg
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички