От "Армията" поискаха помощ от БФС

От "Армията" поискаха помощ от БФС
Павел Колев: Пандемията осуети преговорите за нов спонсор на Левски (видео)
Павел Колев: Пандемията осуети преговорите за нов спонсор на Левски (видео)

ЦСКА-София призова БФС да предприеме спешни мерки, за да не се стигне до фалит на клубове заради спряното първенство. В момента професионалните отбори плащат заплати на футболисти и служители, които не ги изработват. А приходите секнаха.

Джарета: Футболът подцени проблема с коронавируса
Джарета: Футболът подцени проблема с коронавируса

"Като клуб изпълняваме стриктно разпоредбите на държавните органи – пише в писмото от „Армията“ до БФС. – Нашето търговско дружество редовно плаща данъците си и осигурява прехрана на немалко персонал. Притеснени сме от последиците от спирането на футбола. Клубът няма как да генерира приходи през този период от спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети и планувани трансфери. Продължаваме да бъдем изряден данъкоплатец и коректен работодател, което ще ни коства значителни средства.

Призоваваме да се окаже съдействие на ЦСКА и на всички професионални клубове. Съвместно с държавата и правителството да предприеме наложителни стъпки за компенсиране на загубите. В Италия вече са регламентирани такива. Вярваме, че със съвместни усилия ще запазим първенството от провал и ще предотвратим ненужни фалити на клубове.“

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички