Дучето призова за сериозна дискусия

Дучето призова за сериозна дискусия

Известният привърженик на ЦСКА Димитър Ангелов призова чрез Sportal.bg за сериозна дискусия в българския футбол. Дучето изрази скептицизъм относно завършването на сезона до края на юни, предвид извънредното положение в страната.

"На първо място трябва да е здравето на хората. Човешкият живот цена и цвят няма - клише е, но е самата истина. Темата за първенството не се коментира и трябваше да се обади един клуб, за да стане предмет на разговор. Това е обезпокойтелно.

Кой футболист ще води тренировки с другите футболисти в такава ситуация. Как така до 17 май тренираме по апартаментите, а на 18 май ще играем мач?! До 28 юни България трябва да е дала списъците с евроучастниците - как ще стане това?! Ще играем мачовете по 15 минути ли?

Начинът на говорене не ми харесва! Привърженик съм на максимата на Фройд, че първият човек, който е изпсувал и не е хвърлил камък, е първият цивилизован индивид. Призовавам към дискусия на сериозни хора.

Футболистите имат семейства, трябва да си хранят къщите. Футболистът е футболист до 33-34 години, след това може да е келнер или земеделски работник, но за целта трябва да бъде здрав. Обичам безкрайно футбола, но обичам и чистия въздух.

На дисциплинирана нация като тази в Китай й трябваха три месеца, за да преодолее пика, не съм чул там да е почнал футболът все още!

Не е престъпление, че някой дава мнение и предложение. Редно е хора, които могат да управляват бизнес и капитал, да дават мнение. Футболистът е глава на семейство извън терена.

Глупостите за помощта от държавата трябва да спрат. Помощта от държавата трябва да отива единствено за живота и здравето на хората, това е положението. Всички трябва да се хванат ръка за ръка.

Собствениците на футболните клубове си дават парите за футбола, мнението им трябва да не се приема като критика, а като предложение. Трябва да се види кое е най-доброто, нека се дискутира, нека всички собственици кажат какво мислят. В Италия собствениците си имат лига, футболистите - синдикат, обсъждат, нормално е.

Важно е да се намери как да оцелеят стопанските формирования във футбола. Не е редно да се нарича дезертьор човек, който се грижи за персонала си. Задължение на всеки работодател е да мисли за служителите си. Призовавам към смирение и единство", каза Дучето пред нашата медия.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички