Левски може да се откаже от сръбския вратар

Левски може да се откаже от сръбския вратар

Левски проучва възможността да анулира предварителния договор със сръбския вратар Зоран Попович. Това може и да се наложи заради несигурното финансово бъдеще на клуба. За тази цел се използват контактите с бившия страж Боян Йоргачевич, който е в много добри отношения със "синия" клуб, а в момента е треньор на вратарите на Цървена звезда. 

Попович е резервен вратар на "Мала Маракана", където титуляр е бившият страж на Лудогорец Милан Борян. "Сините" сключиха договор с родения през 1988 година вратар тази зима, като за целта спортният директор Ивайло Петков пътува до Кипър, където Звезда бе на зимна подготовка.

С оглед жестоките финансови рестиркции в Левски няма да е никак рентабилно да се плаща на чуждестранен вратар, чието възнаграждение се очаква да е над 10 000 евро. В момента Николай Михайлов получава малко над тази сума. С него също ще се водят разговори за разтрогване на договора по-рано от края на срока, който е до следващото лято. Настоящият титуляр Милан Миятович има удължаваща клауза за още една година, но от "Герена" засега не предвиждат да се възползват от опцията да преподпишат договора поради същата причина - орязване на бюджета за заплати.

Така, ако всичко върви  по план и Зоран Попович се съгласи да скъса контракта си със "сините", за следващия спортен сезон Петър Хубчев трябва да има българска двойка вратари. Титуляр ще е новоизпеченият национал Георги Георгиев, който преди по-малко от месец дойде от Славия, а резерва ще е перспективният младок Петър Иванов.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички