Удължават срока за лицензиране за новия сезон в българския футбол

Удължават срока за лицензиране за новия сезон в българския футбол

Българският футболен съюз е готов да влезе в положение на клубовете заради извънредната ситуация с коронавируса по отношение на клубното лицензиране за следващия период. Темата ще бъде коментирана и на утрешната специална работна среща на заинтересованите страни относно продължаването на българското футболно първенство, която ще се проведе от 11.00 часа на Базата на БФС в Бояна.

На утрешната среща БФС, ПФЛ, АФЛ, както и притежателите на ТВ-правата ще коментират евентуалните възможности за подновяване на шампионата на всички нива в българския футболен живот. Но крайният срок за лицензиране за сезон 2020/2021 изтича в края на март, а голяма част от клубовете са блокирани в работата си.

Така БФС е готов да коментира удължаване на сроковете или гъвкави мерки по финансовите, инфраструктурните и другите критерии, когато се касае за клубове в затруднение или особено за тези от Втора лига. Както е обикновено, първи и най-рано трябва да са готови с лицензирането участниците в Европейските клубни турнири или тези отбори, които имат претенции да играят в УЕФА.

Самата централа в Нион също ще има думата по лицензирането на местно ниво, но очакванията са много от рестрикциите да отпаднат или да бъдат временно замразени. Европейската футболна централа вече продължи крайния срок, в който клубовете трябва да покажат, че нямат финансови задължения, както и неплатени сметки към институции, траншове по транфери и заплати засега до края на април.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти