В Левски няма да пипат заплатите

В Левски няма да пипат заплатите

Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на сезона. С намаляване на възнагражденията “сините” биха спестили доста пари, но към момента на “Герена” няма да прибягват към такъв ход в течение на първенството. След края на шампионата обаче шефовете, които и да са те, ще водят разговори с играчите за понижаване на заплатите. Така ще падне разходът по най-голямото перо в бюджета, а ще бъдат намалени и данъците и осигуровките.

В момента Левски се издържа единствено от продажби на билети, абонаментни карти и фенски артикули, както и от дарения на привърженици, които отиват директно за погасяване на дълговете към НАП. В момента върви кампания за набиране на средства чрез есемеси - DMS LEVSKI на номер 17 777. Вчера по нея бяха събрани около 50 хил. лева.

От клуба отчетоха, че приходите на Левски за месец февруари са 1 165 862 лева, като 86,6% от тях са благодарение на феновете под формата на билети, абонаментни карти, фен артикули и дарения. Разходте за периода са в размер на 1 143 288 лева. В това число влизат изплатени заплати и вноски към НАП. Парите, изразходвани за заплати, осигуровки и данъци са в размер на 538 909 лева. При това играчите получиха само половината от месечните си възнаграждения. Такива пък не взеха треньорът Петър Хубчев и асистентите му, както и директорите Павел Колев, Ивайло Петков и Йончо Арсов. Тоест, докато няма редукции на заплатите, то клубът ще дължи по над милион лева на играчи и щаб.

Засега няма индикации, че скоро Левски ще има нов генерален спонсор. Вече се появиха информации, че такъв може да стане Българският спортен тотализатор, който да налива по 1 млн. лева на месец в клуба. Сериозни разговори до момента обаче не са водени. Не е ясно и какво ще се случи с мажоритарния пакет акции на “сините”.

“Тема спорт”


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти