Синът на Божков излиза на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лева

Синът на Божков излиза на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лева
Разпитват сина на Васил Божков
Разпитват сина на Васил Божков

Синът на Васил Божков - Антон излиза на свобода срещу парична гаранция от 1 милион лева, която трябва да бъде внесена в рамките на 10 дни. Това реши състав на Специализирания наказателен съд.
Задържаха Антон Божков за 72 часа Припомняме, че Антон Божков е обвинен за пране на пари по поръчение на ръководената от Васил Божков организирана престъпна група. Според съда обвинението е твърде общо и няма достатъчно доказателства, които да сочат, че обвиняемият е участвал в схема за пране на пари и е искал да напусне страната.

Антон Божков няма да се укрие и няма да извърши друго престъпление, аргументираха се още от съда.
Решението на спецсъда не е окончателно. Ако има протест или жалба, на 12 март е насрочено ново заседание по мярката в Апелативния специализиран наказателен съд.
"Прокуратурата ще се запознае подробно с постановения съдебен акт и ще прецени дали ще протестира в установения от закона срок. Разследването е в ранен стадий. Прокуратурата ще предприеме изключително бързи мерки, за да събере още доказателства. Ако такива има налични по делото за организираната престъпна група, по което обвиняем е Васил Божков, те ще бъдат приобщени към настоящето производство", заяви прокурорът след решението на съда.

Още от БГ Футбол

Виж всички