Рен осъди Левски за голяма сума заради абсурден договор, мениджър води 8 дела срещу “сините”

Френският Рен е осъдил Левски на първа инстанция за 142 000 евро заради футболиста Афонсо Фигейредо. Това обяви изпълнителният директор на сините Павел Колев, който днес заедно с Иван Христов и Андрей Арнаудoв презентира платформата “Urbo App”, чрез която феновете могат да закупуват абонаментни карти онлайн. Причината за делото е абсурден договор, подписан между двете страни.

“Осъдени сме на първа инстанция от Рен за футболиста Афонсо Фигейредо, който е изиграл 6 мача. По договор той е трябвало да изиграе 60% от мачовете. Това не се е случило и сме осъдени за 142 500 евро (277 875 лева). Нямам обяснение защо е подписана тази абсурдна клауза”, каза Павел Колев, който допълни, че срещу сините се водят и други дела.

21 ПКФ на Левски - Павел Колев, Иван и Андрей

“Дължим пари на Черно море за Бурабия. Един агент води срещу нас 7-8 дела. Става въпрос за периоди от 2011-а до 2018 година”, допълни Колев.

21 ПКФ на Левски - Павел Колев, Иван и Андрей

Относно сътрудничеството между Левски, Иван Христов и Андрей Арнаудов, изпълнителният директор заяви:

“Иван и Андрей са левскари от деца и са едни от първите, които се обадиха. Обсъдихме доста възможности да си сътрудничим. Да има полза и за двете страни, но най-вече за Левски.

Чрез тази платформа са продадени над 330 абонаментни карти. Голяма част от тях са закупени от привърженици на Левски от чужбина. Ясно е, че те няма да дойдат на мач, но са съпричастни.

Приоритетите при нас като клуб са свързани най-вече с оцеляването. Но с привърженици като тях ще постигнем нещо позитивно. Резултатите на отбора трябва да ни помогнат, но това е друга тема.

Мислим как да надградим, как да увеличим тези над 5500 абонаментни карти.

21 ПКФ на Левски - Павел Колев, Иван и Андрей

От продажба на абонаментни карти и билети бихме могли да осигурим около 30% от бюджета на клуба. Това ще е факт, ако продължим със същото темпо, но също така вдигнем посещаемостта и другото условие е да намалим бюджета”, заяви Павел Колев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти