Доктор Марко: Ред Бул ще приоритизира собствените си млади пилоти пред Ръсел

Войната между ръководителя на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър и моторспорт съветника на „Биковете“ доктор Хелмут Марко изглежда продължава с пълна сила, въпреки изказванията на двамата, че такова нещо няма. Този път обект на дискусия стана бъдещият пилотски състав на двата отбора на Ред Бул и най-вече на основния тим.

По време на уикенда за Гран При на Сингапур преди две седмици Хорнър се изказа много положително по адрес на пилота на Мерцедес Джордж Ръсел и призна, че не изключва възможността в бъдеще британецът да бъде привлечен в Милтън Кийнс. Сега обаче доктор Марко контрира това твърдение и уточни, че „Биковете“ ще приоритизират талантите от собствената си Академия.

Хорнър проявява интерес към Джордж Ръсел

„Джордж Ръсел е наравно с Люис Хамилтън в квалификациите, не е по-бърз. Но Ръсел е свързан с Мерцедес, а сега ние се фокусираме върху нашите младежи“, каза Марко пред Formel1.de.„Виждаме с Франко (Колапинто), на пример, той беше сравнително неопитен и не много успешен в младежките шампионати, но трябва да отбележим, че никога не е бил в най-добрите отбори, но той се справя невероятно в Уилямс. Сега нека да видим какво могат нашите младоци да направят или дори Юки Цунода. Той също може да бъде категоризиран като млад пилот. Ще е важно да видим какво ще е сравнението между него и Лиам Лоусън.„Колапинто определено е някой за бъдещето. Това, което той показа в Баку и Сингапур беше много, много добро. Но го дадох просто като пример. Можем също така да споменем и Оливър Беарман, който също показва, че младите пилоти във Формула 2 имат потенциал да впечатлят във Формула 1. Затова като топ отбор вече не се нуждаеш от пилот с опит от три до пет години“, добави доктор Марко.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти