Марко: Предупрежденията на Макс са напълно сериозни

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко пред медиите, че предупрежденията на Макс Верстапен, че може предсрочно да напусне спорта, са напълно сериозни. Макс коментира темата, след като беше наказан от ФИА заради псувня в интервю прези Гран При на Сингапур и ще трябва да положи „общественополезен труд”.

Санкцията на стюардите в Сингапур беше оценена като твърде строга, а пилотите във Формула 1 подкрепиха Макс в реакцията му срещу ФИА, като той бойкотира официалните пресконференции – присъства, но не дава нормални и смислени отговори, а след това организира собствени срещу с медиите, както беше на „Марина бей”.

Верстапен продължава с бойкота, намекна, че може да напусне Формула 1

Това е поредният път, в който трикратният световен шампион Макс Верстапен изразява недоволството си от посоката на развитие на Формула 1 и доктор Марко е на мнение, че аудиторията трябва да чуе внимателно пилота.

Ожие се включи в протеста на Верстапен срещу ФИА

„Макс трябва да бъде възприеман сериозно, той е постигнал много, но за него е важно да се забавлява и да се наслаждава на спорта – обясни Марко. – Ако спортът все повече и повече не му харесва, то тогава той изобщо няма да харесва Формула 1 и ще се откаже. Но се надявам, че сегашната ситуация няма наистина да го накара да се откаже в близко бъдеще. Тук имаме двойни стандарти и също така, когато той изпсува, Макс не говореше за човек. А обясняваше за колата си, за предмет. На мен ми стана малко смешно, защото Макс обясни на изслушването, че е усвоил този език по времето, когато е бил млад пилот.”

Доктор Марко: Рикардо загуби убийствения си инстинкт, след като напусна Ред Бул

В последно време ФИА затегна контрола върху изказванията на пилотите, както във Формула 1, така и в Световния рали шампионат и това породи остра реакция от страна на големите звезди в спорта – от Макс Верстапен до Себастиен Ожие.

Себ Ожие развя белия флаг в битката за титлата в WRC през 2024 година

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти