Резерва детронира Флуминензе в Копа Либертадорес

Тимът на Атлетико Минейро се класира на полуфинал в Копа Либертадорес след като победи с 2:0 Флуминензе в четвъртфинален реванш от турнира. Така с общ резултат 2:1 в двата мача футболистите на клуба от Бело Оризонти детронираха носителя на трофея Флу, който бе постигнал късен успех с 1:0 преди седмица на “Маракана”.

Герой на “Арена МРВ” стана резервата Дейверсон, който се появи на почивката, но отбеляза двете попадения, които класираха тима му сред четирите най-добри състава в тазгодишната надпревара.

Флуминензе взе крехък аванс срещу Атлетико Минейро в първи 1/4-финал от Копа Либертадорес

Нападателят, който бе привлечен преди около месец от Куяба, първо бе точен в 50-ата минута, като изпревари легендарния защитник на гостите Тиаго Силва и с глава прати топката в горния десен ъгъл. Това бе негов първи гол в надпреварата с "петлите".

Двубоят отиваше към дузпи, когато отново Дейверсон взриви трибуните след второ попадение в 88-ата минута. Този път той бе изпуснат от защитата и засичайки центриране на Хълк, който бе изпуснал дузпа още в 8-ата минута, и от непосредствена близост прати “черно-белите” на полуфинал срещу Ривър Плейт.

Ривър Плейт елиминира Видал и компания на 1/4-финалите в Копа Либертадорес

Така Атлетико Минейро се реваншира за отпадането си за Купата на Бразилия преди месец от Флу и сега мечтае за класиране на най-големия финал в Южна Америка. Успехът бе пети пореден през тази кампания за Хълк и компания пред своя публика в Копа Либертадорес и сега излизат срещу един от основните фаворити за трофея. Първият двубой с аржентинския гранд е в Бело Оризонти на 23-и октомври.

Още от Футбол свят

Виж всички