Нагелсман за мача с Нидерландия, възможността Мусиала и Виртц да заиграят в един клуб и скандала Куман-Бергвайн

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман говори преди утрешното дерби с Нидерландия от Лигата на нациите.

“Идеята ни не е да променяме всичко. Със сигурност има неща, които можем да направим по подобен начин, както срещу Унгария. Но това е различен съперник с различен стил на игра. Дали Александър Павлович може да започне? Да. Но първо ще изгледаме последната тренировка и последния тренировъчен мач. След това ще вземем решение тази вечер“, започна треньорът на Бундестима.

“Холандският отбор е по-добър индивидуално от Унгария. Те разполагат с много таланти, включително и резервните играчи. Очаквам стадионът да бъде пълен утре. Атмосферата ще е страхотна, всичко ще е в оранжево. Това е приятен цвят за гледане. Очакваме го с нетърпение“, продължи Нагелсман.

Запитан дали е възможно двете звезди на Бундестима Джамал Мусиала и Флориан Виртц да заиграят в един и същи клубен отбор, треньорът отговори: “Мога да си го представя, но ще е много скъпо. Договорът на Флориан в Леверкузен беше сключен от Руди Фьолер. Кой знае, може би и Джамал ще отиде в Леверкузен (смее се). Така или иначе ще бъде скъпо да съберем двамата на клубно ниво. И двамата не са егоисти, работят много здраво и това не се е намалило. Съмнявам се, че някой от тях може да загуби връзка с реалността, те са здраво стъпили на земята”.

Селекционерът на Германия коментира и положението с новия номер 1 на вратата - Марк-Андре тер Стеген, като разкри и любопитна подробност. “Той е много важен играч за нас, защото от години играе за Барселона, там е капитан и, разбира се, внася качество в играта на вратарите. Разговорът, който проведохме с него през март, не беше особено приятен. Той се държеше учтиво, но беше недоволен. Страхувах се, че ще каже, че изобщо няма да е на разположение на отбора. Бих могъл да го разбера, защото той е №2 от твърде дълго време. Просто се надявам да остане здрав“.

Нидерландски национал се изрепчи на Куман: Дори вече не искам да играя повече за него, приключихме

Нагелсман коментира и казуса с нидерландския национал Стивън Бергвайн, който след трансфера си в Саудитска Арабия бе “зачеркнат” от селекционера на “лалетата” Роналд Куман. “Като цяло разбирам, че един треньор иска да даде приоритет на спортната страна, защото лигата в Саудитска Арабия не е на същото ниво като тази в Европа. Но не бих го изключил напълно. Ако го преценявате единствено от спортна гледна точка, трябва да дадете шанс на всяка лига в света. Но в момента това не е топ лига. Не бих изключил напълно да повикам играч от саудитската лига, но мога да разбера и колегата си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти