Ожие: Нювил да спре да мрънка и да се научи да кара първи на пътя

Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие не спести критики на лидерът в генералното класиране в Световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил след края на първия състезателен ден на рали „Акрополис“.

Французинът, който беше начело след първите четири етапа, но след това изостана до четвъртото място заради повреда в турбото, коментира постоянното мрънкане на Нювил от факта, че като лидер в шампионата той трябва да бъде първи по отсечките. Самият Ожие много добре знае какво е да си първи на пътя в макадамовите състезания от годините си на доминация, а днес той беше втори.

Танак поведе атаката на Хюндай в Гърция, повреда дръпна Ожие назад

Въпреки тази минимална разлика в стартовите позиции на двамата Ожие успя да отвори преднина от цели 48.9 секунди пред Нювил за четирите отсечки, в които колата на французина работеше без проблеми. Това го принуди да коментира в края на деня, че може би днешният ден е доказал, че лидерът в генералното класиране не е толкова бърз и трябва да спре да мрънка и да почне да се учи да кара като първи на пътя.

Трябва ли Световният рали шампионат да върне квалификациите?

„Доказахме, че лидерът е шампионата не е толкова бърз, честно. Той беше първи на пътя, ние бяхме втори и му направихме 45 секунди за четири етапа. Може би той трябва да спре да мрънка и да се научи да кара като първи на пътя“, бяха точните думи на Ожие.

След повредата си Ожие се смъкна на четвъртото място, на 2:26.4 минути зад лидера Ойт Танак. Нювил е трети в класирането с изоставане от 45.2 секунди спрямо естонския си съотборник.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти