Три клуба били готови да платят клаузата на Нико Уилямс, Барселона не бил сред тях въпреки заявките

Крилото на Атлетик Билбао Нико Уилямс бе смятан за едно от най-горещите имена на трансферния пазар през това лято, но въпреки това той предпочете да остане в досегашния си тим. Фланговият футболист вдигна допълнително сериозен шум около себе си с великолепното си представяне на Евро 2024, където заедно с Ламин Ямал бе в основата на спечеления трофей.

Лапорта представи Флик, благодари на Чави и се похвали с финансовата ситуация около Барселона

Вестник “Марка” съобщава, че през това лято е имало цели три отбора, които са били готови да платят откупната клауза на футболиста, която бе в размер на 58 милиона евро. Най-интересното в информацията на мадридското издание е, че нито един от тези клубове не е бил Барселона. Именно каталунците бяха смятани за фаворит за подписа на Нико Уилямс, а президентът им Жоан Лапорта категорично посочи крилото като играч във възможностите на клуба му.

Има опити за превземането на Барселона отвътре, алармира президентът

В крайна сметка футболистът е предпочел да остане още една година в Атлетик Билбао, където през предстоящия сезон ще изпълни мечтата си да носи екипа на баските в европейските футболни турнири. Голямата цел пред него и съотборниците му е финал в Лига Европа, който ще бъде игран на техния стадион “Сан Мамес”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти