Доктор Марко: Само Верстапен може да се справи с колата ни

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко коментира представянето на световните шампиони и развитието на автомобила на тима RB20, който според бившия пилот се е превърнал в “кучка”. По подобен начин преди години тото Волф обясняваше представянето на W13 на Мерцедес, който първо беше обявен за “дива”, а след това се превърна “пълен провал”.

“Ние се представяме по-добре, отколкото показват последните ни резултати - заяви доктор Марко пред списание auto motor und sport. - Ако не беше загубата на време в бокса в Австрия, удара с Люис Хамилтън в Унгария и наказанието в Белгия, Макс щеше да е в по-добра форма.”

Сайнц с прогноза за отношенията между Верстапен и Норис

Бившият пилот уточни още някои интересни моменти за развитието на кампанията във Формула 1.

Перес с нов състезателен инженер от този уикенд

“В началото на сезона нашата кола беше така добре балансирана, както сега е колата на Макларън - обясни Марко. - Справяхме се на всякакви писти, при всякакви условия. След това някъде сбъркахме посоката на развитие. Колата ни се превърна в кучка, с която само Макс може да се справи. Колата ни става все по-непредвидима. Все по-трудно ни става да я настроим, както и да намерим правилния й баланс.”

Хамилтън оцени шансовете на Норис да се бори за титлата

Ред Бул не успя да спечели победа в последните 4 състезания, въпреки че Верстапен успява да блесне от време на време - той спечели квалификациите в Австрия и Белгия.

Когато едно велико изпреварване на Верстапен му навлече гнева на доктор Марко

“Това бяха изключителни квалификационни обиколки на Макс, в състезанията обаче превъзходството му изчезваше - призна Марко. - Също като Мерцедес в началото на годината, на някои писти сме бързи, а на други - не, зависи от условията. Понякога това дори се променя в хода на състезанието, както стана на “Силвърстоун”, където валя.”

Според германското издание, Ред Бул ще използва сериозен пакет подобрения за RB20 от “Монца” нататък, като състезанието в Италия е в началото на септември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти