Все още не се знае кога Рованпера ще се върне в WRC

Световният шампион Кале Рованпера отново ще води атаката на Тойота в домашното си състезание рали “Финландия”. Кале кара с ограничена програма този сезон, като спечели последните две ралита в Полша и Латвия, но след Финландия програмата му е неясна.

Кале стартира в Полша в последния момент заради катастрофата на Себастиен Ожие, а на следващия уикенд записа първата си победа в пистовия шампионат Порше Карера Къп Бенелюкс.

Тойота иска Ожие да кара всички ралита до края на сезона

Засега се предполага, че Кале ще си даде по-дълга почивка след Финландия, въпреки че е заявен за участие в петия кръг от сериите Дрифт Мастърс в Унгария на 23-24 август. След “Финландия” има още 4 ралита, но нито Кале, нито някой от Тойота е казал къде има шанс да го гледаме.

Рованпера триумфира в Латвия, повреда отне от Сескс мечтания подиум у дома

Възможно е това да се случи още в “Акрополис” в началото на септември и най-вероятно от Тойота ще държат Кале да стартира в последното състезание за сезона в Япония. Но това зависи и от хода на битката за титлата при конструкторите - Тойота успя да стопи аванса на Хюндай на 1 точка след “Латвия” и сега предстои следваща глава от този двубой.

Ще поиска ли Ожие да се бори за девета световна титла?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти