Нагелсман днес: Продължавам да не знам защо не ни дадоха дузпа

Ден след загубата от Испания на четвъртфиналите на Европейското първенство селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман продължава да не знае защо точно неговият тим не получи дузпа в спорната ситуация с ръката на Марк Кукурея в началото на второто продължение. Това се оказа ключов момент, защото по-късно Бундестимът допусна попадение за 1:2 и в крайна сметка отпадна от турнира.

“Някои от играчите директно питаха главния съдия - разказа Нагелсман днес. - И аз не знам дали имаше засада, или не. Имам различна информация относно това защо ВАР не преразгледа ситуацията. Но не е много ясно. Би ми се искало реферите да разглеждат такива положения, за да са по-малко уязвими към критики. Още вчера заявих, че искам промяна (в начина на употребата на ВАР - б.р.). Но пък така или иначе няма да стигнем до преиграване, така че продължаваме напред”.

Той отговори и на въпрос за избора си да стартира с Емре Джан и Льорой Сане, от които видимо не беше доволен, защото ги извади още на почивката: “Винаги е лесно да коментираш, след като нещата са минали. Надявахме се на нещо различно, но пък в крайна сметка всеки даде всичко от себе си. Джан и Сане не са виновни, че бяхме елиминирани.”

Още от Футбол свят

Виж всички