Хорнър е уверен, че Макс остава в Ред Бул

Кристиан Хорнър обяви, че е „много ясно”, че световният шампион Макс Верстапен ще остане в Ред Бул за следващия сезон. Реакцията дойде след поредните спекулации, че Тото Волф се опитва да привлече Макс в Мерцедес.

В последните дни обаче активността от лагера на Волф намаля и се предполага, че той вече е убеден, че Андреа Кими Антонели от Формула 2 ще може да се справи във Формула 1 догодина и ще е съотборник на Джордж Ръсел.

Големият шеф на Мерцедес подсказа за Макс

След победата на Макс в Испания, Волф обясни, че „на този етап няма никакви разговори”, като това стана след подхвърлянето на големия шеф на Мерцедес Оля Калениус, че Верстапен ще изглежда добре в цветовете на германската марка. И Хорнър допълни, че е сигурен, че Макс остава в Милтън Кийнс.

Астън Мартин си осигури техническия директор на Ферари

„Аз съм много ясен относно това къде ще е Макс догодина – обясни Хорнър. – Той ще е тук, но дали Тото все още говори за него? Те преговарят, но всъщност не преговарят. Макс се представя фантастично, когато е под напрежение, миналата година беше изключителна за нас, сега сезонът се развива по-нормално. Макс е амбициран, иска да побеждава и мрази да губи. Така и трябва да бъде. Той постоянно иска да е по-бърз, да се представя по-добре, което е нормално за пилотите от неговия калибър.”

Алпин се опитва да привлече Карлос Сайнц

Хорнър уточни, че поредицата победи на Ред Бул миналата година е била нещо необичайно, а сега той отличи приноса на Макс към успехите на тима.

Старт на Алонсо от 2011 вдъхновил Ръсел

„Сега трябва да се борим здраво да победите и Макс дава разликата – допълни Кристиан. – Ние знаем, че трябва да подобрим представянето си, в момента правим достатъчното, за да увеличаваме аванса си в шампионата.”

Макларън: Ландо направи всичко възможно, за да спечели

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти