Макларън: Ландо направи всичко възможно, за да спечели

Ландо Норис остана много недоволен, че вчера не успя да спечели Гран При на Испания, но от Макларън са на мнение, че пилотът е нямало какво повече да направи в битката с Макс Верстапен. Ландо загуби две позиции на старта и от първи влезе трети в първия завой, като по-късно обясни, че на практика там е било загубено състезанието.

„Мисля, че стартът на Ландо не беше никак лош – обясни тим шефът на Макларън Андреа Стела. – Приличен старт, той беше с почти една кола пред Макс. Но Ръсел използва двойния слийпстриим от Макс и Ландо, а на влизането в първия завой Ландо постъпи мъдро, защото там само за една секунда всичко може да приключи. Ние не искаме това, искаме да останем в състезанието.”

Старт на Алонсо от 2011 вдъхновил Ръсел
Старт на Алонсо от 2011 вдъхновил Ръсел

Стела смята, че станалото на първия завой след старта, както и последният бокс на Ландо, който продължи 3,6 секунди срещу 2,8 за Макс, също няма голямо значение за изхода на състезанието.

Зак Браун: Ландо кара изключително, изпуснахме победата
Зак Браун: Ландо кара изключително, изпуснахме победата

„Ландо нямаше как да е първи в първия завой, в последния бокс той загуби около 1 секунда, но и с тази 1 секунда пак щеше да е зад Верстапен, просто трябваше да си изиграем по-добре картите при старта и в първите обиколки.”

Астън Мартин си осигури техническия директор на Ферари
Астън Мартин си осигури техническия директор на Ферари

Стела даде висока оценка на стратегията на Ландо и изпълнението й като обясни, че ако не е било загубеното време на старта зад Ръсел, в края на надпреварата Ландо е щял да настигне Макс и да има шанс да атакува победата.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички