Джака: Горди сме, германците се радваха на този резултат

Капитанът на Швейцария Гранит Джака заяви, че всички в тима трябва да са много горди от представянето си в мача с Германия, който завърши 1:1.

Германия рязко свали нивото, но Фюлкруг спаси първото място на Бундестима в добавеното време

Швейцарците пропуснаха да победят домакина на Евро 2024, след като допуснаха гол в самия край на срещата, който ги лиши и от първото място в групата. Въпреки това Швейцария се класира за осминафиналите на европейското като втори в групата, а Джака видя много позитивни сигнали след срещата във Франкфурт.

"Вижте как празнуват германците това равенство. Трябва да сме горди със себе си. Никога не е лесно да играеш срещу отбор като Германия. От този изравнителен гол ни заболя, но още преди мача влязохме с нагласата, че за нас започва едно ново предизвикателство", каза Джака, който бе определен и за "Играч на мача".

Изненадващ избор за Играч на мача между Германия и Швейцария

"Все пак трябва да поздравим нашия опонент. Но мисля, че ние трябва да сме горди от показаното. Всички на терена играхме един за друг и си покривахме гърбовете. Когато правим това, можем да постигаме големи неща. Просто трябва да търсим границите на нашите възможности. Ако ги достигнем, можем да победим всеки", добави Джака.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти