Мбапе игра в тренировъчен мач на резервите с германски младежи

Капитанът на Франция Килиан Мбапе се върна в игра в учебна игра на резервите срещу германски юношески тим, която беше организирана по желание на селекционера на "петлите" Дидие Дешан. Двубоят се проведе в базата на отбора край Падерборн.

В мача взеха участие всички футболисти, които не се появиха на терена по време на срещата на нулевото равенство на "петлите" срещу Нидерландия от втория кръг. Мбапе остана на пейката, тъй като счупи носа си в първата среща с Австрия. И макар Дешан ден преди втората среща да каза, че Мбапе може да играe, то той остана на пейката през всичките 90 минути.

Франция и Нидерландия не оправдаха очакванията за голове и завъртяха първите нули на Евро 2024

Мбапе излезе на терена днес в учебната игра с черна маска на лицето, която трябва да предпазва нараненото място. Вестник "Екип" твърди, че от германските младежи е било искано да не влизат остро на звездата и капитан на френския отбор и да не го провокират с единоборства.

Според журналисти, а и самият Дешан каза, че Мбапе по всяка вероятност ще играе в последния мач от група "D" срещу Полша. Франция и Нидерландия имат по 4 точки на върха в класирането, Австрия е с три, а Полша без актив.

Дешан: Не съм блъфирал с плана за Мбапе

Притесненията във френския лагер са, че тимът до момента в два мача не е отбелязал собствен гол. Единствената победа – 1:0 над Австрия, дойде с автогол на защитник на противника.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти