Арнаутович: Всички сме много щастливи, защото инвестирахме много

Марко Арнаутович говори срещата между отборите на Австрия и Полша от група “D” на Евро 2024 в Германия, който австрийците спечелиха с 3:1.

Силна Австрия торпилира шансовете на Полша и Левандовски

Арнаутович вкара заключителното трето попадение от дузпа, с което заби и последния пирон в ковчега на “дружина полска”. С това той стана вторият най-възрастен австрийски голмайстор.

Арнаутович е вторият най-възрастен голмайстор в историята на Австрия в любопитно дежавю

“Беше много важно за нас да спечелим, всички сме много щастливи, защото инвестирахме много в тази игра. Представянето ни срещу Франция не беше лошо, но днес искахме да бъдем по-директни напред и искахме да натиснем отвъд лимитите ни. Когато това се случи, ние наистина сме много добър отбор и го доказахме днес”, каза Арнаутович.

Австриецът говори и за заключителния мач от груповата фаза срещу тима на Нидерландия, който ако бъде изигран мъдро, може да даде шанс на отбора от централна Европа да се класира на 1/8-финалите в турнира.

“Първото нещо е да се възстановим. После действаме отново на 25-и. Селекционерът ще ни подготви перфектно за сблъсъка. Те (б. р. - Нидерландия) играят тази вечер и ще ги гледаме. После ще прекараме няколко дни да ги анализираме”, добави Арнаутович.

Още от Футбол свят

Виж всички