Рабио: Не съм притеснен за състоянието на Мбапе

Полузащитникът на Франция Адриен Рабио призна, че участието на Килиан Мбапе във втората среща на тима на Евро 2024 е под сериозна въпросителна. Капитанът на Франция получи тежък удар в носа и кървеше обилно по време на минималния успех на старта на турнира срещу Полша, което доведе до смяна. Първоначално се смяташе, че Мбапе ще трябва да се подложи на операция, но впоследствие тази възможност бе отхвърлена, а той поднови тренировки във вчерашния ден.

Мбапе поднови тренировки

“Килиан остава под въпрос, все още нищо не е потвърдено, но все още не е готов. Той е нашият капитан, нашата голяма офанзивна мощ, но имаме изключителна група футболисти и следователно имаме възможности да го заместим. Трябва да имаме пълно доверие на тази група от играчи. На клубно ниво нашият вратар Шчесни получи същата контузия и след операция беше на разположение да играе. Ситуацията не е същата, но и не бях много притеснен след мача с Австрия, когато научих какво е състоянието му,” коментира Рабио.

Нова публикация от Мбапе след инцидента

Утре Франция излиза срещу Нидерландия от 22:00 българско време във втория си мач от група D. Момчетата на Дидие Дешан постигнаха минимална победа в първия двубой срещу австрийците и с нов успех ще си гарантират класиране в следващата фаза.

Още от Футбол свят

Виж всички