Божинов: В Сърбия всеки ден след тренировка отивах на печено прасе
“Кулинарната офанзива” в ефира на Sportal.bg и Woman.bg продължава с предварителния анализ на всяка една от групите на започналото Европейско първенство. Валери Божинов и Лео Бианки говориха за отборите в група “С”, където са Англия, Дания, Сърбия и Словения. Двамата отделиха време да обсъдят кулинарните качества на страните от тази група.
“Преди да отида в Сърбия, не ядях много свинско, но там в един момент бях 80 кг., а по едно време станах 90 кг. Всеки път след тренировка вечерно време отивах на печено прасе. Комбинирах го с печени картофи, а хлябът, айварът, лютеницата… много вкусно. От тогава започнах да ям много свинско”, разказа Божинов.
“Аз играх две години в Англия уникални, играх за Манчестър Сити. Но Сърбия ми е на сърце, сантиментално усещане. Това израстване, което прави Сърбия като нация, като държава и най-вече като футбол”, допълни той.
Лео Бианки каза по няколко думи за храната в четирите страни: “В Словения беше изненада, когато бяхме там със семейството. Имат нещо, което прилича на вашата баница - бурек. В Дания готвят много риба, храната им е тежка за българи, италианци. Англия - по-добре да говорим за футбол, а не за храната. Сърбия за мен е на първо място в тази група по отношение на храната. Там ти се пълни душата. Много ми харесва”.
Вижте тук още за кулинарните двубои с Лео Бианки и Валери Божинов