Васьор: Нормално е да имаме трудни уикенди

Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор заяви, че е нормално за всеки отбор във Формула 1 да има трудни уикенди, на фона на продължителността на сезоните в последните години.

Изказването на французина идва седмица след Гран При на Канада, която се превърна в едно разочарование за Скудерията. В Монреал Шарл Леклер и Карлос Сайнц дори не се класираха за третата фаза на квалификацията, след което и двамата отпаднаха от състезанието поради различни причини.

Васьор не се притеснява, че ще има повторение на представянето от Канада

Така Ферари записа първата си нула за годината, а тя дойде само две седмици след големия успех в Монако. В Княжеството Леклер стигна до една мечтаната победа у дома, а Сайнц финишира на третото място.

Ферари плаща на Нюи 105 милиона долара за 3 години

Големият контраст между последните два уикенда обаче не притеснява Васьор, който смята, че спадова като този, който Ферари демонстрира в Канада, са нормални в хода на един толкова дълъг сезон.

Ферари ускорява развитието на SF-24 след провала в Монреал

„Нещата не се променят спрямо миналата седмица. В Монако Ред Бул имаха тежък уикенд, в Канада беше наш ред. Ние сме три-четири отбора, които сме събрани в само една десета от секундата или нещо такова. Нормално е да имаме трудни уикенди.„Не трябва да забравяме, че ни остават 15 състезания. През 2007-2008 това си беше цял сезон, тогава правехме по 15-16 състезания на година. Мисля, че все още имаме битка, която ни очаква. Ще имаме трудни уикенди, ще имаме и добри уикенди.„Най-важното ще е да запазим подхода си, да продължим да се развиваме, да продължим да коригираме проблемите и да не губим мотивация. Ние не ставаме шампиони след добър уикенд, но и не губим титлата след един по-слаб. В Испания ще се върнем с добро темпо“, каза Васьор.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти