Ферари ускорява развитието на SF-24 след провала в Монреал

Във Ферари ще се опитат да издърпат напред следващия сериозен пакет подобрения за SF-24, като според промяната в плановете на италианците, новите компоненти трябва да се появят за Гран При на Испания този месец. Информацията за това се появи в италианската преса, като се уточнява, че става въпрос за пакета промени, първоначално предназначени за “Силвърстоун” в началото на юли.

Преди месец, за “Имола” се появи първият голям пакет подобрения за Ферари SF-24 - оказа се, че те проработиха както очакваха в Скудерията, но също така ефектът им беше недостатъчен, за да се борят Шарл Леклер и Карлос Сайнц за победата.

Васьор разказа за проблемите на Ферари в Канада
Васьор разказа за проблемите на Ферари в Канада

В Монако подобренията нямаха толкова голямо значение, но пък Леклер записа втората победа за тима този сезон и в Канада той и Сайнц не успяха да излязат от втората част на квалификацията.

Мерцедес с нова версия на пода за Испания
Мерцедес с нова версия на пода за Испания

Очаква се, че основният елемент от новия пакет ще е променената версия на пода на колата, като същата стъпка се очаква да предприемат и в Мерцедес. Целта на промените по пода и други елементи е SF-24 да загрява по-бързо и по-ефективно гумите и те да имат по-широк оперативен прозорец. Също така се очаква и подобряване на аеродинамичното притискане на колата с около 10 процента.

Сайнц: Много слабото ни представяне е изключение
Сайнц: Много слабото ни представяне е изключение
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички