Ферари плаща на Нюи 105 милиона долара за 3 години

В началото на седмицата няколко различни източници обявиха, че Ейдриън Нюи се е договорил с Ферари и на практика бъдещето му във Формула 1 е вече ясно. Най-успешният дизайнер в историята на спорта на практика вече не е част от Ред Бул, въпреки че официално раздялата му с тима ще настъпи в началото на следващата година.

От доста време се твърди, че Ферари е големият фаворит за подписа на Нюи, а сега списание Business F1, което беше и първото издание, което сега съобщи, че той е подписал с италианците, извади на бял свят и предполагаемата заплата на британеца. Според списанието, Нюи ще работи 3 години, като срещу това ще получи 105 милиона долара или по 35 на година. Това не отговаря на по-ранните твърдения, че Ейдриън ще премине в друг отбор от Формула 1 със заплата, сходна с тази, която досега получаваше с Ред Бул, т.е около 15 милиона британски лири.

Монтоя каза защо Нюи може да отиде във Ферари
Монтоя каза защо Нюи може да отиде във Ферари

Нюи започна работа в Ред Бул през 2006 и със създадените от него автомобили тимът спечели 7 световни титли при пилотите и шест при консктрукторите. 65-годишният дизайнер има световни титли и с Уилямс и Макларън.

Ще получи ли Нюи акции от тима на Мерцедес?
Ще получи ли Нюи акции от тима на Мерцедес?

Очаква се, че Нюи ще може да започне работа във Ферари през 2025, една година преди влизането в сила на новите технически правила, а според изданието новият му договор е бил „потвърден, но обявяването му се бави.”

Общо 18 бивши пилоти във Формула 1 атакуват "24 часа на Льо Ман" този уикенд
Общо 18 бивши пилоти във Формула 1 атакуват "24 часа на Льо Ман" този уикенд
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички