Де Бройне герой за Белгия в своя мач №100

Белгия победи Черна гора с 2:0 в приятелски мач, игран на стадион "Крал Болдуен" в Брюксел. Срещата бе част от подготовката на "червените дяволи" за Евро 2024, а героят на вечерта бе звездата на домакините Кевин де Бройне.

32-годишният плеймейкър записа своя мач №100 за националния отбор на страната си и отпразнува това събитие по подобаващ начин. Именно той поведе тима си към успеха, отбелязвайки първия гол в 44-тата минута. Де Бройне се възползва от лошо излизане на вратаря на съперника, който изчисти топката в краката му и без забавяне стреля в опразнената врата.

Иначе домакините пропуснаха още няколко добри възможности за гол, като най-често на добри позиции се оказваше Яник Ферейра Караско, който обаче така и не успя да преодолее страхотния тази вечер вратар Матия Шаркич.

През второто полувреме пък и Кевин Кастеелс демонстрира прекрасен рефлекс, спасявайки първо удар на Стеван Йоветич от фаул, а след това и добро положение пред Милутин Осмаич.

Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 88-ата минута Милош Бърнович извърши нарушение за втори жълт и червен картон.

В добавеното време Белгия получи и дузпа в своя полза, а Леандро Тросар реализира от бялата точка оформяйки крайното 2:0.

Още от Футбол свят

Виж всички