Трима ще решат бъдещето на Нюи във Формула 1

През идната седмица Ейдриън Нюи ще реши с какво ще се занимава оттук нататък. Информацията е на германското списание auto motor und sport, а най-успешният дизайнер в историята на Формула 1 вече намекна, че най-вероятно ще остане в спорта.

Решението за бъдещето на Нюи ще бъде взето от трима души: самият той, съпругата му Аманда и от мениджъра на Ейдриън – Еди Джордан.

Нюи първи призна за проблемите на RB20

Нюи вече е заявил, че решението няма да му отнеме много време, а фаворити за подписа му са Ферари и Мерцедес. Ейдриън се раздели с Ред Бул след трусовете в тима, предизвикани от секс скандала на Кристиан Хорнър и битката за власт в отбора, макар и официално ще напусне тима в началото на 2025 година.

В Мерцедес се отказаха от Ейдриън Нюи

В офертата на Ферари единственото притеснение за Нюи е, че ще трябва да прекарва много време в Италия, в Мерцедес му предлагат сходна заплата плюс работа във Великобритания и дори акции в тима. Другите кандидати за Уилямс и Алпин, като при френския отбор не е сигурно дали не става въпрос само за пожелателно мислене и бомбастично изказване на Флавио Бриаторе, който е решил да впечатли големия шеф на Рено Лука ди Мео.

В Италия: Ферари веднага да привлече Нюи

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти