Георги Костадинов и АПОЕЛ пропуснаха първия "мачбол", титлата ще се реши в последния кръг

Георги Костадинов игра 76 минути за АПОЕЛ в дербито на Никозия срещу Омония от поредния кръг на плейофите за титлата в кипърското първенство. Отборът на българския национал загуби с 0:1 и остана със 72 точки. Толкова има и АЕК Ларнака, но АПОЕЛ е лидер в класирането заради по-добрите си показатели в преките двубои с АЕК. В последния кръг двата тима ще се изправят един срещу друг в директен спор за титлата.

При победа днес, АПОЕЛ щеше да ликува с титлата предсрочно. "Синьо-жълтите" обаче не се възползваха от грешната стъпка на АЕК срещу Анортозис (1:1) и сега ще се нуждаят поне от равенство в последния кръг, за да финишират на върха.

АПОЕЛ започна по-добре и пропусна няколко възможности в началото. Гиорги Квилитая не успя да се разпише на празна врата, след което Омония постепенно взе инициативата. Символичните домакини стигнаха до попадение в 69-ата минута, когато Велко Симич беше точен с добавка отблизо. Победата гарантира на Омония третото място в класирането. Тимът има 68 точки.

"До почивката трябваше да водим поне с 2:0. След това не действахме достатъчно дисциплинирано. Убеден съм, че сме най-добрият отбор и заслужаваме титлата. В последния мач ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове", коментира след поражението наставникът на АПОЕЛ Рикардо Са Пинто.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти