Драми и изненади в първите мачове от плейофа в Лига Европа

Тази вечер се подновиха битките във втория по сила европейски турнир Лига Европа с първите мачове от плейофния кръг. Получиха се някои доста драматични сблъсъци, а имаше и някои изненади.

В най-любопитния двубой за вечерта Милан се изправи срещу Рен. Всъщност обаче голяма интрига в двубоя нямаше и "росонерите" записаха убедителен успех с 3:0, който ги прави огромен фаворит преди реванша.

Милан стартира мощно в Лига Европа

За сметка на това Рома имаше доста трудности в гостуването си на Фейенорд, но се добра до равенство 1:1 в Ротердам, а героят за гостите бе Ромелу Лукаку.

Поредният гол на Лукаку в Лига Европа спаси Рома в Ротердам

Галатасарай и Спарта (Прага) направиха истински трилър с пет гола и два червени картона. Турците обаче спечелиха с 3:2 и взеха предимство преди реванша.

Зрелищен сблъсък се получи и между Шахтьор (Донецк) и Марсилия. Мачът завъши при резултат 2:2 и изглежда всичко ще трябва да се реши на реванша на "Велодром".

Марсилия се размина с победата след драматичен финал

Спортинг (Лисабон) пък направи голяма крачка към продължаване в следващия кръг, след като се наложи повече от убедително с 3:1 като гост на Йънг Бойс.

Спортинг си тръгна със солиден аванс от Швейцария

Голямата изненада на веречра поднесе тима на Карабах, който си тръгна с успех с 4:2 от гостуването си на Брага.

Карабах шокира Брага в Португалия

Другият португалски гранд Бенфика също имаше доста трудности в домакинството си на Тулуза, но измъкна драматичен успех с 2:1 с гол в края.

Две дузпи на Ди Мария донесоха победата на Бенфика

Отборите на Ланс и Фрайбург пък не успяха да излъчат победител в първия двубой помежду си, като срещата във Франция завърши без голове - 0:0.

Отменен гол попречи на Ланс да пречупи Фрайбург

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти