Прогноза: Хаас може да продаде тима си на Андрети

Тимът на Джийн Хаас се озова по неправилните причини в новините в хода на зимната пауза във Формула 1 и много специалисти са на мнение, че напускането на Гюнтер Щайнер само ще задълбочи кризата в отбора.

Самият Хаас побърза да отхвърли възможността да продаде тима, въпреки че много специалисти са на мнение, че това е правилната стъпка, като е налице и купувач – Майкъл Андрети, който вече получи одобрението на ФИА да влезе във Формула 1.

Бърни Екълстоун критикува Щайнер и Хаас

Интересен коментар по темата направи двукратният победител в „500 мили на Индианаполис” Ари Люендайк, който има по-задълбочен поглед върху отношенията между важните американски фигури в моторните спортове като Хаас и Андрети.

Макс: С тази кола в Хаас са обречени

„Ясно е, че Хаас трябва да реши дали ще продава или не – беше категоричен Люендайк. – Хаас знае, че трябва да инвестира още много пари – негови или дошли отвън, за да постигне успехи. Бюджетът е много важен за това дали ще можеш да наемеш качествени хора и да им плащаш.”

Американските инвеститори в Алпин първо потърсили Хаас

Според последните информации Хаас и Щайнер са се разделили заради силното желание на италианеца Джийн да направи нова и то сериозна инвестиция в тима, за да може той да преследва по-добро представяне.

Доменикали обеща решение за кандидатурата на Андрети

„Джийн няма как да пренебрегне интереса на Адрети, освен това ситуацията сега е такава, че който продава отбор от Формула 1 може да спечели много пари, но пък цените ще продължат да се вдигат и никой не иска да излиза от инвестицията си – допълни Ари. – Но решението ще е на Джийн, а то ще зависи докъде иска да стигне той във Формула 1 и какви са целите му в това приключение.”

Макс Верстапен ли спаси Формула 1?

Хаас се опита да опровергае твърденията, че парите в тима не достигат, като обясни, че отборът оперира с бюджет, който е само с 10 милиона долара по-малък от максимално разрешеното – 135 милиона долара на сезон.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти