ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Лудогорец не успя да се справи със Сервет и отпадна от Лигата на конференциите - на живо от Разград след 0:1

Доменикали обеща решение за кандидатурата на Андрети

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви в Абу Даби, че в организацията “не усещат никакво напрежение” относно решението за това дали ще бъде приета кандидатурата на тима на Майкъл Андрети. Андрети, който се ползва с подкрепата на Дженерал Мотърс, вече получи одобрението на ФИА за участие във Формула 1 и сега трябва да договори “търговските условия” на участието на новия тим в световния шампионат.

До момента от страна на Формула 1 няма никакъв знак дали 11-ят отбор ще бъде одобрен или не, а другите 10 тима продължават да твърдят, че всъщност спортът няма нужда от нов участник.

Строл все още е против отбора на Андрети
Строл все още е против отбора на Андрети

“Тук няма нищо за криене - обясни Доменикали. - Това е процес, свързан с търговската страна на спорта и когато сме готови, ще ви дадем отговора ни. Не изпитваме никакво напрежение по този въпрос, но трябва да си свършим добре работата.”

Формула 1 вече не може да откаже на Андрети
Формула 1 вече не може да откаже на Андрети

Андрети има амбиции да влезе в спорта през 2025, но най-вероятно това ще стане през сезон 2026, а Дженерал Мотърс и Кадилак вече обявиха, че американският гигант ще е сред доставчиците на задвижващи системи във Формула 1 от сезон 2028.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти