Тест пилотът на Ред Бул очаква нов скучен сезон с доминация на Макс

Тестовият пилот на отбора на Ред Бул Джейк Денис заяви, че очаква нов скучен сезон във Формула 1, който да мине с нова доминация на Макс Верстапен.

През 2023 година „биковете“ спечелиха 21 и 22 състезания, като 19 от тези 21 победи бяха спечелени именно от Верстапен, който заслужено стигна до третата си поредна световна титла. Според Денис сезон 2024 ще бъде сходен, тъй като Ред Бул отново ще има много бърза кола.

Защо Ред Бул RB20 не се справи с краш теста

„Отново имаме много бърза кола. Очаквам отново да сме шампиони, освен, ако някой като Ферари или Мерцедес някакси не намери една секунда. Мисля, че ще бъде още един скучен сезон във Формула 1, в който Макс сигурно ще доминира“, каза Денис в интервю за Mirror Sport.

Британецът, който е и действащият шампион във Формула Е, също така потвърди, че преднината на Ред Бул през 2023 година е позволила на тима доста рано да се фокусира изцяло върху развитието на RB20.

В Ред Бул вече са започнали работа по колата си за 2025 година

„Ще излъжа, ако кажа, че не се фокусирахме върху колата за 2024 доста рано. Нямахме никакво развитие по колата за 2023 след Сингапур“, заяви Денис.

Колко по-различен ще е Ред Бул RB20?

Именно в Сингапур дойде и единственото поражение на Ред Бул в хода на сезон 2023. Победата на „Марина Бей“ беше за Карлос Сайнц и Ферари, а Ред Бул дори не взе подиум под изкуственото осветление в Сингапур.

Ред Бул: С копиране никой няма да ни настигне

За финал на своето интервю Денис коментира и как доминацията на Верстапен във Формула 1 се отразява позитивно на Формула Е.

Верлайн стартира сезона във Формула Е с победа

„Тази доминация на Макс носи нови фенове на Формула Е. Това съживява шампионата, защото ние нямаме само това, имаме и шампионат, който е много труден и оспорван. Имаме 20 коли, които са в рамките на 2-3 секунди на определени писти, така че е много по-вълнуващо за феновете. Само трябва да достигнем до по-голяма аудитория, което е нужно, за да може шампионатът да достигне до следващото ниво“, коментира Денис.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти