Верлайн стартира сезона във Формула Е с победа

Верлайн стартира сезона във Формула Е с победа

Паскал Верлайн (Порше) стартира с победа сезон 10 във Формула Е, след като доминира в Е-При на Мексико – германецът стартира от полпозишън и не беше начело на колоната само когато активираше атакуващия си режим.

На финала Верлайн изпревари с по-малко от 2 секунди Себастиен Буеми (Енвижън), а трети завърши Ник Касиди с Ягуар. Състезанието на пистата „Ерманос Родригес” в Мексико Сити се оказа нетипично за стандартите на Формула Е – много малко изпреварвания, само един тежък инцидент и много дисциплинирани пилоти по отношение изискванията от бокса към тях.

След финала Верлайн и действащият световен шампион Джейк Денис (Андрети) бяха разследвани за нарушение на техническия правилник – несъответствие на електронната карта, която управлява работата на педала на газта с хомологацията, но почти 4 след края на състезанието спортните комисари обявиха, че няма нарушения и съответно – и наказания. Денис започна защитата на титлата си с 9-о място.

„Състезанието не беше никак лесно, въпреки че отстрани сигурно е изглеждало лесно, тъй като ние бяхме начело в по-голямата му част – коментира Верлайн. – Не можах да спестя много енергия, но Буеми допусна една грешка зад мен, тя го дръпна малко по-назад и той излезе от въздушния ми поток, което улесни задачата ми. Но трябваше да натискаме сериозно в хода на цялото състезание, въпреки че тук изпреварванията не са лесни.”

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички