Сайнц иска да подпише новия си договор преди старта на сезон 2024

Карлос Сайнц заяви, че би предпочел да има яснота за своето бъдеще в отбора на Ферари преди началото на сезон 2024. Както е известно той ще е последният от настоящия контракт на испанеца със Скудерията, което важи и за съотборника му Шарл Леклер.

Двамата водят преговори за оставането си в Маранело. Според последните информации новият договор на Сайнц ще е за две години, а този на Леклер за три. Надеждата на Сайнц е той да знае къде ще кара през 2025 година още преди началото на сезон 2024.

Защо се бавят договорите във Ферари?

„Целта ми е да започна 2024 година с яснота къде ще карам през 2025. Не бих искал да започвам сезона без да знам коя ще е следващата ми дестинация. Моят основен приоритет е да остана във Ферари още дълги години.„Аз съм много щастлив, двете страни сме много щастливи и целта е да продължим. Трябва да се разберем и имаме тези три месеца до началото на сезона, за да се споразумеем“, каза Сайнц пред медиите в Мадрид.

Още веднъж: Във Ферари няма пилот №1

Той също така сподели желанието си новият му договор да бъде за повече от две години. Досегашните контракти на испанеца с Ферари бяха за по два сезона.

„Очевидно искам да подновя договора си, но бих искал да е за повече от една година, но да не е за две. Знаете намеренията. Аз се чувствам оценен от Фред (Васьор) и цялото семейство на Ферари, чувствам се обичан.„Аз ще искам да подпиша при тези условия. Като пилот това е основният ми приоритет. Вярвам, че щом и двете страни го искаме ние ще постигнем договорка за срок, който ще ме направи щастлив“, заяви испанецът.

Сайнц: Победата в Сингапур показва, че можем да се справяме с напрежението

Той се присъедини към Ферари в началото на 2021 година и като пилот на Скудерията има спечелени общо 16 подиума, включително двете му победи от Великобритания 2022 и Сингапур 2023. Неговият триумф на „Марина Бей“ по-рано тази година беше единствената победа, която не беше спечелена от Ред Бул през сезон 2023.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти