Волф за битката с Ферари: Сега поне имаме истински рейс директор

Тимът на Мерцедес има аванс от едва четири точки пред Ферари в спора за второто място в конструкторския шампионат във Формула 1 през финалния кръг за сезона. Той ще бъде в Абу Даби този уикенд, а след изминалата Гран При на Лас Вегас шефът на „черните стрели“ Тото Волф коментира битката на неговия тим с „черните кончета“.

Австриецът я сравни с дуела между неговия пилот Люис Хамилтън и Макс Верстапен за световната титла при пилотите преди две години. Тогава те започнаха уикенда на „Яс Марина“ с равен актив от точки и след спорните решения на тогавашния рейс директор Майкъл Маси в края победата бе за Верстапен, който изпревари Хамилтън в последната обиколка.

Сега Волф заяви, че е по-покоен, тъй като по неговите думи този път Формула 1 разполага „с истински рейс директор“ в лицето на Нилс Витих. Германецът бе назначен за състезателен директор в началото на 2022 година, като първоначално поделяше тази позиция с португалеца Едуардо Фрейташ.

След издънката на Фрейташ в Япония миналата година и появилия се кран на пистата той бе махнат от Формула 1 и от тогава насам единствено Витих ръководи състезанията във Формула 1.

Фрейташ няма да е рейс директор поне до края на сезона

„Отиваме там общо взето с равни точки, имаме истински рейс директор, така че нещата трябва да са добре. Нека се състезаваме. Всичко ще зависи от последния уикенд.„Ферари са много бързи, свършиха страхотна работа. Мисля, че можехме да сме до тях в Лас Вегас, но резултата показва съвсем други. Ако трябва да съм честен ще е хубаво да завършим втори, ще е един позитивен край на сезона. Но за мен дали ще е второ, или трето място, не е от особено значение, не се радвам от тези позиции“, коментира Волф.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти