Появи се още един изненадващ кандидат за мястото на Маркес в Хонда

Мистерията около това кой ще наследи Марк Маркес в отбора на Хонда в MotoGP продължава да се заплита. В последните седмици за основен кандидат за позицията на шесткратния световен шампион в кралския клас бе смятан Фабио Ди Джанантонио. Самият италианецът, чието място в Грезини Дукати ще бъде заето от Маркес, дори каза след Гран При на Тайланд, че „нещо хубаво се задава“.

Спряганият за наследник на Маркес: Нещо много хубаво се задава

Изглежда обаче неговият трансфер в Хонда не е толкова сигурен, колкото той си мислеше. Според испанския журналист Рикард Жове пилотът от Moto2 Фермин Алдегер е получил предложение да облече легендарните цветове на Repsol и да стане съотборник на Жоан Мир. Информацията на Жове казва, че предложението, което Алдегер е получил е за две години (2024 и 2025).

Алдегер се състезава пълноправно в световния шампионат от началото на миналата година. Роденият през 2005 година състезател вече има две победи, постигнати през този сезон. Той спечели състезанието във Великобритания в начало на август и това е Тайланд миналата неделя.

Алдегер спечели в Тайланд, Акоста не успя да стане шампион в Moto2

Освен тези две победи той има още две качвания на почетната стълбичка. Те дойдоха в последните няколко седмици, след като Алдегер завърши трети в състезанията в Индонезия и Австралия, които предшестваха триумфа му в Тайланд.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти