Жирона победи Селта и полетя към върха

Отборът на Жирона победи с минималното 1:0 тима на Селта в мач от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. С успеха каталунците оглавиха класирането и дръпнаха с три точки пред втория Реал Мадрид. Селта от своя страна е в зоната на изпадащите с две точки по-малко от първия над чертата - Майорка.

Първото полувреме на мача не предложи много интересни моменти, като първото по-сериозно положение дойде в 41-ата минута, когато Джонатан Бамба от тима на Селта направи индивидуален пробив и стреля опасно.

След почивката Жирона вдигна оборотите. В 66-ата минута Ян Коуто овладя перфектно подаване в наказателното поле, освободи си пространство, но стреля над вратата. Шест минути по-късно Мигел Гутиерес Ортега нанесе удар от движение, но мерникът му изневери и също не нацели рамките на вратата.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Натискът на каталунците даде резултат в първата минута на добавеното време. Алейш Гарсия намери Янхел Ерера на границата на наказателното поле, откъдето Ерера овладя топката и без да се колебае порази вратата на галисийците.

Успехът бе трети пореден за Жирона, докато Севиля има само една победа от началото на сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти