Трима от Арсенал отпаднаха за мачовете на националните отбори

Бранителят на Арсенал Уилям Салиба е с лека травма и няма да отсъства дълго от терените, съобщава “Футбол Лондон”. Французинът получи травма по време на важната победа с 1:0 в сблъсъка с Манчестър Сити вчера, макар да прекара на терена целия двубой и да се представи на ниво в опазването на Ерлинг Холанд. След срещата обаче стана ясно, че той няма да е пътува за предстоящите мачове на националния тим на Франция и ще бъде заменен от Жан-Клер Тодибо. Салиба има хронична контузия в пръста, която го мъчи от доста време, но тя не е смятана за сериозна от щаба на тима.

Междувременно Букайо Сака се възстановява от контузия на подколянното сухожилие, получена при поражението срещу Ланс в Шампионската лига. Крилото обаче няма да бъде на разположение на Гарет Саутгейт за двубоите на националния отбор на Англия срещу Австралия и Италия. Въпреки това очакванията са той да се яви на сбора на “трите лъва” днес, след което да бъде прегледан от лекаря на дъравната селекция, след което да бъде освободен.

Крилото на Арсенал Леандро Тросар също е с разтежение и отпадна от националния отбор на Белгия за предстоящите квалификации за Евро 2024 срещу Австрия и Швеция, съобщиха от щаба на “червените дяволи”.

Още от Футбол свят

Виж всички