Полша се връща в календара на WRC

Рали “Полша” ще се завърне в календара на Световния рали шампионат (WRC) догодина, обявиха днес в Полша. Промоутърът на WRC все още не е представил календара за догодина, но наистина се очаква, че “Полша” ще се върне в WRC за първи път от 2017 насам.

Това беше обявено на медийната презентация на ралито в Миколайки днес, в която участваха Роберт Кубица, трикратният европейски шампион Кайетан Кайетанович и миналогодишният победител в рали “Полша” Мико Мардик.

Официално: Танак се връща в Хюндай

Рали “Полша” загуби мястото си в календара на WRC заради проблеми със сигурността и публиката и оттогава насам е кръг от Европейския рали шампионат, включително и през 2023 година. Догодина рали “Полша” ще се проведе от 27 до 30 юни.

Бивш заводски пилот от WRC идва в България

За 4 години присъствие на рали “Полша” в WRC победи там спечелиха Себастиен Ожие (на два пъти), Андреас Микелсен и Тиери Нювил.

Пилот в WRC се отказва от №13?

Рали “Полша” ще е едно от трите бързи макадамова състезания в Балтика догодина, заедно с “Латвия” - кръг от ERC тази година и “Финландия”. Очаква се, че календарът на WRC за догодина да бъде представен след следващото заседание на Световния съвет по моторни спортове на ФИА този месец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти