Хамилтън също подкрепи влизането на Андрети

В началото на тази седмица Международната автомобилна федерация (ФИА) официално обяви, че кандидатурата на Андрети за място във Формула 1 е била одобрена. За американския тим и неговият собственик Майкъл Андрети обаче тепърва предстои трудно, а именно да се разбере с ФОМ и останалите отбори за търговските аспекти на влизането си в спорта. Ако до споразумение не се стигне, то Андрети все пак може да остане извън Формула 1.

Официално: ФИА одобри Андрети за влизане във Формула 1

Не е тайна, че още от началото на процеса на търсене на нови отбори много от тимовете са резервирани към идеята за разширяване на стартовата решетка. Причината за това е много просто, а именно, че при повече тимове всеки един ще получава по-малък процент от парите от наградните фондове и телевизионните права в края на годината.

Каква ще е следващата битка на Майкъл Андрети?

На фона на тази позиция на повечето отбори и Либърти медия седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че влизането на Андрети ще е добро за спорта. По-рано сходно мнение сподели и двукратният световен първенец Фернандо Алонсо, който каза, че Андрети е име, което заслужава да е във Формула 1.

Алонсо: Андрети е добро име, което заслужава да е във Формула 1

„Мисля, че е страхотно – каза Хамилтън пред медиите в Катар – Винаги съм мислел, че няма достатъчно коли на стартовата решетка. Определено има хора, които няма да са доволни от моята подкрепа за добавянето на нови коли.„Но аз смятам, че ще е страхотно. Ще има възможност за отварянето на нови работни места. Ще има и още две пилотски места, което ще даде още възможности да има и жени на старта. Просто се отварят повече възможности. А и мисля, че така състезанията ще са по-вълнуващи“, добави още британецът.

Кой ще загуби от влизането на Андрети във Формула 1?

От 2017 година насам във Формула 1 участват десет отбора, а година по-рано бе и последното разширяване на стартовата решетка с включването на Хаас. В края на сезон 2016 екипът на Менър преустанови своето участие в шампионата поради финансови затруднения, което остави колите на стартовата решетка 20 на брой. Правилникът във Формула 1 позволява участие на до 26 автомобила във всяка едно състезание.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти