Албания повали Полша и поведе в група "Е"

Албания продължава да впечатлява с изявите си от началото на европейските квалификации. Тимът на Силвиньо надви с 2:0 Полша в домакинството си от 6-ия кръг и по този начин оглави временнито класиране в група "Е". Ясир Асани откри резултата с истински шедьовър в 37-ата минута, а Мирлинд Даку удвои в 62-рата, като това се оказа достатъчно за успеха на домакините в Тирана.

Полша можеше да поведе в 21-вата минута, когато след центриране от фаул топката стигна до Якуб Кивиор с доза шанс и защитникът я прати във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада. 

Вместо това в 37-ата минута Албания откри резултата. Ясир Асани реши да опита диагонален удар от около 25 метра и отбеляза изключително красив гол за 1:0, пращайки кълбото неспасяемо в далечния ъгъл на вратата.

В 62-рата минута домакините удвоиха преднината си. Илбер Рамадани центрира отдясно и намери Мирлинд Даку, който овладя в близост до вратата и въпреки, че беше притиснат от защитник, успя да прати топката във вратата за 2:0.

С тази победа Албания събра актив от 10 точки и оглави класирането в групата, макар да е с мач повече от втория Чехия, който има 8 точки. Полша остава на 4-тата позиция с 6 спечелени точки до момента и с все по-изпаряващи се шансове да играе на еврофиналите.

Още от Футбол свят

Виж всички