Норис иска разследване на грешната стратегия на Макларън

Ландо Норис иска щателно разследване на стратегическите решения, взети от Макларън в първите обиколки на Гран При на Нидерландия вчера, когато заваля, но той беше сред пилотите, които бяха оставени на пистата със сликовете, с които стартира състезанието.

Норис стартира от първа редица редом до Макс Верстапен, но малко по-късно заваля и Ландо и съотборникът му Оскар Пиастри останаха със сликовете, което ги дръпна назад при връщането на пистата на пилотите с гуми интермедия, които бързо си пробиха път напред.

По-късно Норис успя да се върне в топ 10 и финишира 7-и, след като проведе няколко оспорвани битки с Карлос Сайнц и Люис Хамилтън, които обаче останаха пред него.

Перес обясни защо е бил по-бавен от Верстапен

„Ясно е, че решението ни беше грешно – призна Норис. – Това беше зле и тепърва ще го анализираме и обсъждаме защото това не ни се случва за първи път този сезон. Заради такива грешки, които трябва да бъдат разследвани, ние загубихме твърде много позиции и също така и много точки в хода на сезона.”

Операцията на Рикардо е успешна, той пропуска „Монца”

Норис допълни, че във втората част на състезанието действията на Макларън са били правилни и той беше един от първите, които реагираха при промените на атмосферните условия и тимът го викаше навреме в бокса. Що се отнася до инцидента с Джорд Ръсел, при който двамата се бореха гума до гума в завои 11 и 12 и след контакта Ръсел се оказа със спукана гума, Ландо обясни, че съжалява, но тук става въпрос за състезателен инцидент.

Хорнър отново обяви, че Перес ще кара за Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти