Волф: Който иска за влезе във Формула 1, да си купи отбор

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф обясни, че който има амбиции да влезе в световния шампионат, трябва да купи някой от съществуващите отбори, а не да се опитва да основе нов. Разбира се, твърдението на Волф е насочено срещу Андрети и кандидатурата на американския тим, която е подкрепена от Кадилак и Дженерал Мотърс.

„Нямаме яснота за това колко са кандидатите – обясни Волф. – Мисля, че ФИА и ФОМ ще решат за това, както и с какво новият отбор ще допринесе за развитието на спорта. Нашето мнение е ясно: който иска да влезе във Формула 1, трябва да си купи един от съществуващите отбори.”

Волф обясни, че се притеснява от възможността на пистата да има твърде много коли, както и от повишаването на логистичните разходи и невъзможността новият 11-и отбор да бъде сместен в боксовете на повечето писти.

Какво се случи с всички нови отбори във Формула 1 през последните 20 години?

„Ауди и новите инвеститори в Алпин влизат точно по този начин във Формула 1, като плащат по-висока цена, но това е в интерес на спорта – допълни Волф. – Няма друг спорт в световен мащаб, в който да се появи нов участник и да каже: „Много ви благодаря, че ме включихте н разпределението на наградния фонд”. От това, което сме видели и научили за новите кандидати, то не е много убедително, но ние не виждаме това, което е представено пред ФИА, така че решението не е наше.”

Нови компоненти за Леклер и Сайнц след проблемите вчера

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти