Куман посъветва Шави Симонс да остане в ПСВ Айндховен

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман посъветва Шави Симонс да остане в ПСВ Айндховен за още един сезон и да не се изкушава от възможността да се завърне в Пари Сен Жермен. Специалистът вярва, че за младия атакуващ полузащитник е по-добре да остане в Нидерландия за момента.

"Мисля, че би било най-добре за него да остане още една година в ПСВ. Следващите стъпки за него са изключително важни. Смятам Шави за човек, който претегля избора си много внимателно", каза Куман пред “Studio Voetbal”.

Футболистът смени ПСЖ с ПСВ миналия август, след като изигра само 11 мача в първия отбор на парижани, към който се присъедини от Барселона две години по-рано.

20-годишният нидерландски национал започна като титуляр във всичките 30 мача за втория в класирането на Ередивизи ПСВ Aйндховен през този сезон, но наскоро намекна, че е готов да се завърне в ПСЖ в бъдеще. Симонс е водещ голмайстор в елита на Нидерландия този сезон с 15 попадения, като се разписа и през уикенда от дузпа при убедителната победа на “филипсите” с 3:0 над големия съперник Аякс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти