Как Нико Розберг вбеси фамилия Верстапен

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг е успял да вбеси фамилия Верстапен, като тук най-вече става въпрос за Макс и Йос, с коментарите си в хода на Гран При на Саудитска Арабия. Състезанието в Джеда беше спечелено от другия пилот на Ред Бул Серхио Перес, което доведе до недоволни коментари от страна на Макс, който стартира 15-и и почти успя да настигне съотборника си.

Розберт обясни в хода на уикенда, че Макс не е екипен играч, като първо е пропуснал срещата с инженерите си в събота вечерта заради повредата, която получи в квалификацията, а в неделя отмъкна бонус точката за най-бързата обиколка от Перес, въпреки че имаше нареждане от бокса да не натиска.

“Мисля, че това е проява на слабост - обясни Нико пред Sky Sport F1. - Какъв знак дава Макс на целия отбор? Реакцията на Макс не беше приятна за гледане.”

Розберг не вярва, че Хамилтън ще напусне Мерцедес

След успеха на Перес в Саудитска Арабия напрежението в Ред Бул осезаемо се покачи, въпреки че този път публиката остана лишена от острите коментари на Йос Верстапен.

Розберг критикува поведението на Верстапен

Анализаторите във Формула 1 вече подхванаха сериозно дискусията за това дали Перес може да се бори за световната титла с Верстапен, но все още няма ясна позиция от страна на тима, че двамата пилоти ще бъдат оставени да се борят свободно. Единственото изключение е една реплика на съветника на отбора доктор Хелмут Марко, който накратко обясни, че в Ред Бул искат да са първи и втори, но няма значение кой пилот ще е първи и кой - втори. Последните две години обаче сочат точно обратното.

Верстапен иска Ред Бул да се фокусира върху надеждността на RB19

Според Sport1, в Ред Бул не са оценили по достойнство градивната критика на Розберг и сега от “лагера Верстапен” са му ядосани, но се предполага, че това недоволство ще отмине и само Йос ще продължи да мърмори пред нидерландските медии, че тимът не полага всички усилия Макс да стане световен шампион. От тима обаче отрекоха твърдението на Нико, че Макс си е тръгнал защото е бил ядосан. Първо казаха, че той е присъствал на срещата с инженерите, а след това - че си е тръгнал, но защото все още е бил болен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти